Dom24h – dom prihodnosti

Dom24h – dom prihodnosti

Dom24h – dom prihodnosti

Pametni dom prihodnosti za udobno in zdravo bivalno ter delovno okolje.

Podjetje Alples sodeluje skupaj z 12-imi prepoznavnimi slovenskimi podjetji  (Marles Hiše Maribor, Petrol, Gorenje, ETI, Danfoss Trata, JUB, Helios, TBPLUS, Intectiv, Robotina, Smartis, Špica International)  pri projektu, ki se imenuje Dom24h – pametna stavba prihodnosti.

Projekt Dom24h združuje nove, tehnološko napredne, komplementarne rešitve za bivalne in poslovne prostore. Cilj je ustvarjati visokotehnološko, napredno, pametno in zdravo bivalno okolje, z ničelno energijsko bilanco in novo konceptualno rešitvijo za gradnjo in bivanje.

Rezultat projekta bo sodoben bivanjsko poslovni objekt, ki bo postavljen v Mariboru, na lokaciji podjetja Marles hiše.

Navedeni razvojni projekt podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropski sklad za regionalni razvoj. Projekt DOM24h je pomemben ne zgolj za partnerje v projektu, temveč tudi za celotno industrijo pametnih stavb prihodnosti. Več o projektu preberite na DOM24h.

Naše podjetje je v projektu zadolženo za razvoj inovativnega in modernega pohištva, z vključenimi inteligentnimi funkcijami, s katerim bo opremljen celoten objekt. Za Alples je sodelovanje v projektu veliko priznanje in tudi izziv.

Pohištvo naprednih kuhinj, spalnic, mladinskih sob in poslovnih prostorov z vključenimi elementi čutnih zaznav je prilagodljivo različnim prostorskih okvirom, stilom in razpoloženjem. Sočutno oblikovanje, ki vključuje sodobne tehnološke rešitve, omogoča popolno uporabnost, udobje in občutek domačnosti. Sodobni uporabnik si poleg udobja in naprednih tehnoloških rešitev želi tudi trajnostnega odnosa do bivanja, zato je pohištvo Alples izdelano iz okolju in človeku prijaznih materialov.

Dom24h je zasnovan tako, da zagotavlja napredno, pametno in povezljivo okolje 24 ur na dan. Stanovalcem nudi sobivanje, tako da istočasno del stanovalcev stavbo uporablja kot dom, del pa kot delovno okolje.

DNEVNO-BIVALNI DEL

SPALNO-ZASEBNI DEL

POSLOVNI DEL

 


Več o naši ponudbi si lahko ogledate na www.alples.si.