NOVA KUHINJA V POČITNIŠKI HIŠI OB SOČI

NOVA KUHINJA V POČITNIŠKI HIŠI OB SOČI

NOVA KUHINJA V POČITNIŠKI HIŠI OB SOČI

Po tridesetih letih, odkar smo zgradili prvo od dveh počitniških hišic, je bil čas za prenovo kuhinje. Ker je ostalo pohištvo v rustikalnem slogu in hiška stoji v naravi ob reki Soči, smo si želeli domačo, toplo in nežno kuhinjo, ki bo poživila in osvetlila prostor. Ko smo na spletu opazili oglas za takrat čisto novo podeželsko kuhinjo Trenta, smo se v trenutku zaljubili.

Že čez nekaj dni smo obiskali salon Alples v Železnikih, kjer so nam izrisali dokončno postavitev, kot smo si jo že prej zamislili. Kljub temu, da je kuhinja majhna, je z izvlečnimi predali zelo funkcionalna. Uspeli smo vključiti vse elemente, tudi ožji pomivalni stroj. Želeli smo si kakovostne izdelave, saj hiško oddajamo turistom, ki prihajajo v Posočje, zato so vzdržljivi materiali še toliko bolj pomembni.

Očarala nas je tudi nežno zeleno-siva barva, prav takšna, kakršno so nekoč v naših krajih uporabljali za pohištvo. Sprva smo sicer obiskali še nekaj trgovin s pohištvom, a na koncu ugotovili, da cena v Alplesu ni toliko višja, medtem ko nas je kakovost bolj prepričala. Odločili smo se za enako kombinacijo pulta in ročajev kot na razstavljenem modelu v salonu. K rustikalnim ročajem smo nato na spletu poiskali podobna svetila, ki prostoru dodajo dodaten pridih preteklosti.

Ker smo kuhinjo naročali ravno ob koncu leta, se je naročilo sicer nekoliko zamaknilo, a smo bili, ko so nam kuhinjo dostavili in zmontirali, zelo zadovoljni. Vrata pomivalnega stroja, ki so bila na vrhu malce podrsana, so nam brez težav zamenjali. Kuhinja je zdaj v uporabi leto dni, z njo smo zelo zadovoljni, prav tako so nad njo navdušeni naši gostje, ki na oddih v Posočje prihajajo z vsega sveta.

Hvala vam in še veliko zadovoljnih kupcev.

Mariša Bizjak

Počitniška hiša NA BIRU, Gabrje, Tolmin